Naast het creëren van beeldende kunst houd ik mij bezig met het geven van lezingen en workshops.  Door het gebruik van humor, beelden en andere middelen maak ik ingewikkelde thema's bespreekbaar. Op creatieve manieren daag ik de toehoorder uit om stil te staan in het drukke leven en na te denken over de basale vragen van het leven. Samen breken we het taboe dat imperfectie tegenwoordig heeft. We kijken eerlijk in elkaars ogen en ontdekken daarin een gelijkwaardig medemens.

Lezingen & workshops

Wat zijn de mogelijkheden?
Bij elke lezing of workshop is het voor mij essentieel om aan te sluiten bij de specifieke situatie. Wanneer het op een bepaalde manier raakt aan worstelingen met het leven, de lastige vragen van het geloof of mentale gezondheid past dit binnen wat ik kan bieden. Daarnaast staan hieronder een aantal specifieke vormen die ik aanbied, of een combinatie ervan.

Hope or less
Hope or less: een pop-up kunstexpositie en een lezing over geloof en mentale gezondheid. Meer informatie over dit project vind u bovenaan de pagina onder het kopje 'Hope or less'.

Levensverhaal
Door middel van het vertellen van mijn levensverhaal, aangevuld met concrete toepassingen, geef ik ruimte aan de gebrokenheid die ieder mens ervaart. Ik creëer een omgeving waar de toehoorder gewoon mag zijn, ondanks zijn imperfecties. Daarbij daag ik de toehoorder uit om actief na te denken en aan de slag te gaan met de vraag: 'Mag ik nog gebroken zijn?'.

Workshop mentale gezondheid
Een interactieve workshop waarbij ik kunst, poëzie en anekdotes inzet om de toehoorders in gesprek te laten gaan rondom het thema mentale gezondheid. Daarnaast geef ik hierin concrete tips en handvatten hoe je als individu en als gemeenschap ondersteuning kan bieden aan de leden die worstelen met hun mentale gezondheid. 

Lezing kunst
Door middel van een aantal kunstwerken deel ik gedachten, anekdotes en verhalen om ingewikkelde thema's bespreekbaar te maken. De lezing wordt aangevuld met concrete vragen en gedachten om de toehoorder hier actief over na te laten denken en zijn mening te laten vormen.

Spoken word
Naast het geven van volledige workshops, schrijf ik spoken words die ik voor kan dragen tijdens een gelegenheid.
 

Enthousiast?
Bent u enthousiast geworden en wilt u mij uitnodigen? Of heeft u vragen over bijvoorbeeld mogelijkheden en kosten? 
Stuur dan een mail naar jbijl96@gmail.com , ik zie uw bericht graag tegemoet!

 

Wat kunt u verwachten?
Bekijk hieronder een seminar over geestelijke discipline die ik heb mogen geven voor New Wine Nederland.