1 op de 7 jongeren in Nederland worstelt met depressieve klachten. In de christelijke wereld zijn deze cijfers helaas niet anders.
Ondanks de enorme omvang van deze groep is hier toch nauwelijks aandacht voor.
Om dit te veranderen bestaat Hope or less; een pop-up kunstexpositie waar geloof en mentale gezondheid bij elkaar komen.

Project Hope or less

De pop-up expositie

Hope or less bestaat uit een ruimte van ca. 4x6m. Deze ruimte is afbreekbaar, waardoor deze eenvoudig te verplaatsen is. Wanneer je de ruimte binnen komt, is deze verdeeld in een witte en een zwarte helft. Op de witte helft hangen kunstwerken over God, hoop en geloof. Op de zwarte helft hangen kunstwerken over eenzaamheid, depressie en de rauwheid van het leven. 

In het midden van de ruimte is een zitplaats, om letterlijk op de grens tussen hoop en wanhoop stil te staan. Om het gesprek aan te gaan. Wat is hoop voor jou? En hoe staat dat in verhouding tot de gebrokenheid en de rauwheid van het leven? 

Vanaf oktober 2021 is Hope or less te huur, in combinatie met een lezing of workshop om kerken, scholen of andere gemeenschappen te ondersteunen en uit te dagen rondom het thema geloof en mentale gezondheid.

Schets van hoe de expositie eruit komt te zien

Crowdfunding

In juli en augustus heb ik door middel van een crowdfundingcampagne het bedrag mogen ophalen om de expositie te kunnen verwerkelijken. Hierdoor heb ik demiddelen die nodig zijn om de expositie begin oktober voor de eerste keer op te kunnen zetten op De Wittenberg te Zeist. Op 1 oktober zal hier de opening plaatsvinden met genodigden die hebben bijgedragen bij de totstandkoming van dit project. Op 2 tot 4 oktober is er de mogelijkheid om de expositie, op aanvraag, op deze locatie te bezoeken. Vanaf 12 oktober is project Hope or less te huur om een week lang op uw locatie neer te zetten. Wilt u de expositie bezoeken of deze op uw locatie neerzetten, dan zie ik graag uw bericht tegemoet. U kunt dit sturen naar jbijl96@gmail.com