Project Hope or less

1 op de 7 jongeren in Nederland worstelt met depressieve klachten. In de christelijke wereld zijn deze cijfers helaas niet anders.
Ondanks de enorme omvang van deze groep is hier toch nauwelijks aandacht voor.
Om dit te veranderen bestaat Hope or less; een pop-up kunstexpositie waar geloof en mentale gezondheid bij elkaar komen.

Update 

In 2021 is Hope or less gerealiseerd door middel van een succesvolle crowdfunding. Begin oktober heeft de expositie zijn eerste debuut gemaakt op de Wittenberg in Zeist, met ruim 100 bezoekers. Vanwege de coronamaatregelen en vervolgens mijn deelname aan Lego Masters Seizoen 3 is een uitgebreide promotie uitgesteld. Op dit moment ben ik op zoek naar een locatie om project Hope or less te exposeren. Heeft of weet u een locatie die hiervoor enkele maanden beschikbaar is, dan zou ik graag in contact komen. Ik ben bereikbaar via jbijl96@Gmail.com

Wat is Hope or less?

Hope or less bestaat uit een ruimte van ca. 4x6m. Deze ruimte is afbreekbaar, waardoor deze eenvoudig te verplaatsen is. Wanneer je de ruimte binnen komt, is deze verdeeld in een witte en een zwarte helft. Op de witte helft hangen kunstwerken over God, hoop en geloof. Op de zwarte helft hangen kunstwerken over eenzaamheid, depressie en de rauwheid van het leven. 

In het midden van de ruimte is een zitplaats, om letterlijk op de grens tussen hoop en wanhoop stil te staan. Om het gesprek aan te gaan. Wat is hoop voor jou? En hoe staat dat in verhouding tot de gebrokenheid en de rauwheid van het leven? 

 

Promovideo met impressie van project Hope or Less